Musik A og Engelsk A –

Den Kunstneriske Studieretning

Den kunstneriske studieretning er for dig, der interesserer dig for sprog og musik, kan lide at udtrykke dig kreativt og skabende og har lyst til at opleve sprog, kunst og kultur fra vores egen og andre kulturer.

På studieretningen synger og spiller vi musik og indspiller den af og til i vores lydstudie, hvor arbejdet med den tekniske side af sagen også er en af de faglige discipliner. Samtidig arbejder vi analytisk med andres sproglige, kunstneriske og kreative produkter.

Verdenssproget engelsk giver sammen med musik mulighed for at arbejde dybere med en lang række spændende emner. Det kan f.eks. være ungdomsoprør, verdensmusik, Hip Hop, Rhythm and Blues og African-American Music.

På den kunstneriske studieretning lærer du at samarbejde godt og målrettet, fordi det er væsentligt at kunne i en kreativ og kunstnerisk proces. Hvis du ønsker at styrke studieretningens kunstneriske profil har du mulighed for at vælge et af de øvrige kunstneriske fag på B-niveau. Det gælder dramatik, mediefag og billedkunst.

Vi har et tæt samarbejde med det lokale kulturliv, og musikoplevelser indgår i studieretningens aktiviteter.

Der kræves ikke specielle færdigheder for at vælge denne studieretning. I musik er noder og akkorder for mange nok et ”begyndersprog”, og derfor starter vi også helt forfra. Det går dog ganske hurtigt fremad, så hvis du kan noder i forvejen, lærer du helt sikkert noget nyt undervejs

 

Fremtidsmuligheder

Også denne studieretning giver dig adgang til en hel masse videregående uddannelser, og den henvender sig især til dig, der drømmer om en videre uddannelse og et arbejdsliv, hvor de kunstneriske dimensioner i tilværelsen stadig er med og har betydning.

Ministeriet har udviklet programmet “Adgangskortet”, der giver mulighed for at se, hvilke uddannelser, man får adgang til med de forskellige studieretninger.
I nedenstående link har vi anført de adgangsgivende studieretningsfag der er i denne studieretning.
Desuden skal der vælges et af de sprog, som Thisted Gymnasium udbyder – se den skematiske oversigt ovenfor. Den skematiske oversigt viser også, om der vil være mulighed for at vælge andre adgangsgivende fag i studieretningen. Vær opmærksom på, at de fag, der fremgår af Adgangskortet, ikke nødvendigvis er udbudt på Thisted Gymnasium.

Klik her og se, hvilke videregående uddannelser denne studieretning giver adgang til på Adgangskortet ug.dk

Musikundervisning Thisted Gymnasium & HF

Flyer

Vi har lavet en lille flyer, hvor du kan læse mere om denne studieretning.

 

Klik her

Tidligere og nuværende elever udtaler

Jeg valgte en studieretning med stort fokus på samfundsfag, fordi jeg ser det som en grundlæggende værdi, at kunne danne sig sit eget indtryk ud fra “rå” læren i stedet for at blive farvet af omverdenen. Samtidig blev jeg rustet til at deltage i den offentlige debat.

Emil Vinther

Samfundsfag

Emil Vinther

Jeg valgte HF, fordi det åbner op for mange muligheder, og fordi der er plads til alle. Hverdagen på TG er lærerig og sjov. Jeg valgte netop Thisted gymnasium fordi jeg har venner, der talte godt om stedet.

Helena

Hf

Helena

Jeg valgte den kunstneriske studieretning, fordi jeg elsker musik. Fagene musik og engelsk rustede mig fremtiden inden for musikken og jeg styrkede færdigheder og egenskaber.

Alvin Böckel

Musik

Alvin  Böckel