Samfundsfag A og Matematik A

Denne studieretning sætter fokus på mennesket som samfundsborger og sætter fokus på både danske og globale udfordringer.

• Har du nogensinde tænkt over, hvordan demokratiet egentlig fungerer, eller undret dig over, hvem der rent faktisk sidder på magten i Danmark?
  • Kunne du tænke dig at undersøge nogle af de politiske, økonomiske og matematiske tanker, som ligger til grund for nutidens teknologiske samfund?
  • Ønsker du, at se verden og politiske sammenhænge på forskellige måder?

Studieretningen med Samfundsfag A og Matematik B tilbyder mulighed for fordybelse i den type spørgsmål.

Du lærer at undersøge stikprøver og teste hypoteser ved hjælp af en række matematiske metoder. Disse metoder indgår også i gennemgangen af fx økonomiske discipliner om finanspolitik, økonomisk ulighed i velfærdsstaten, international økonomi og euroen.

Det vigtigste er, at du synes, det er spændende at få viden om og forståelse af, hvad der sker omkring dig og indsigt i den idémæssige baggrund for det. Du skal have lyst til at stille spørgsmål til og reflektere over samfundet omkring dig.

Ud over studieretningsfagene findes der 2 valgfagsmoduler, hvoraf det ene skal anvendes til at løfte et naturvidenskabeligt fag ti B-niveau. Det andet kan du vælge frit efter din egen interesse.

Fremtidsmuligheder

Denne studieretning opfylder de specifikke adgangskrav på de fleste mellemlange videregående uddannelser. Den opfylder også adgangskravene til de fleste lange videregående uddannelser; især inden for humaniora, samfundsvidenskab og handelshøjskolerne. Den kvalificerer ikke direkte til længerevarende naturvidenskabelige uddannelser, ingeniøruddannelser, medicin m.m.

Ministeriet har udviklet programmet “Adgangskortet”, der giver mulighed for at se, hvilke uddannelser, man får adgang til med de forskellige studieretninger.
I nedenstående link har vi anført de adgangsgivende studieretningsfag der er i denne studieretning.
Den skematiske oversigt viser, om der vil være mulighed for at vælge andre adgangsgivende fag i studieretningen. Vær opmærksom på, at de fag, der fremgår af Adgangskortet, ikke nødvendigvis er udbudt på Thisted Gymnasium.

Klik her og se, hvilke videregående uddannelser denne studieretning giver adgang til på Adgangskortet ug.dk

Lektielæsning med andre elever

Vi har lavet en lille flyer, hvor du kan læse mere om denne studieretning.

Klik her

Tidligere og nuværende elever udtaler

Jeg har valgt en studieretning med stort fokus på samfundsfag, fordi jeg ser det som en grundlæggende værdi, at kunne danne sig sit eget indtryk ud fra “rå” læren i stedet for at blive farvet af omverdenen. Samtidig gør det mig bedre rustet til at deltage i den offentlige debat.

Emil Vinther

Samfundsfag

Emil Vinther

Jeg valgt HF fordi det åbner op for mange muligheder, og fordi der er plads til alle. Hverdagen på TG er lærerig og sjov. Jeg har valgt netop Thisted gymnasium fordi jeg har venner her, der talte godt om stedet.

Helena

Hf

Helena

Jeg har valgt det kunstneriske studieretning, fordi jeg elsker musik. Fagene musik og engelsk ruster mig til en fremtid inden for musikken og styrker mine færdigheder og egenskaber.

Alvin Böckel

Alvin  Böckel