Er STX noget for dig?

STX er en tre-årig ungdomsuddannelse, som er bredt almendannende og studieforberedende. Uddannelsen består af en lang række obligatoriske fag i kombination med nogle studieretningsfag og valgfag, hvor du kan tone din uddannelse efter dine personlige interesser og overvejelser over videregående uddannelse. Lige meget, hvilken studieretning du vælger, giver den adgang til en bred vifte af lange og mellemlange videregående uddannelser.

På STX – uddannelsen får du standpunktskarakterer, og du vi komme til afsluttende eksamen i en række af fagene. Undervejs i din uddannelse vil der imidlertid være fokus på læringsprocessen, og du indgår i tæt dialog med dine lærere om din faglige udvikling og udviklingen af dine studiekompetencer.

Du vil opleve, at der er en del skriftlige opgaver på STX, og undervisningen i fagene kombineres med nogle tværfaglige projekter, der fører frem til, at du i 3.g skal skrive studieretningsprojektet. Undervisningen foregår primært på skolen i klassen eller på hold, men du vil også opleve, at der nogle gange arbejdes på tværs af klasser og årgange, ligesom der til tider er aktiviteter ude af huset og mindre ekskursioner. Alle STX – elever deltager desuden som udgangspunkt i en studietur i 2.g.

Som en del af STX – uddannelsen skal du have undervisning i engelsk og mindst ét andet sprog, ligesom du skal have et kunstnerisk fag. Det eneste, du skal vælge inden studiestart, er dit 2. fremmedsprog og dit kunstneriske fag.

Som 2. fremmedsprog kan du vælge mellem tysk, spansk, fransk og kinesisk. Som kunstnerisk fag kan du vælge mellem billedkunst, musik, dramatik og mediefag.

Eleverne forbereder sig til eksamen

Grundforløbet på STX

De første 2 ½ måned af uddannelsen består af et grundforløb, hvor du introduceres til nogle af gymnasiets obligatoriske fag og til fag i nogle forskellige studieretninger. I grundforløbet indgår desuden almen sprogforståelse og naturvidenskabeligt grundforløb, som introducerer dig til fagligheden og arbejdsmetoderne i henholdsvis sprogene, dansk og de naturvidenskabelige fag. Du får mulighed for at høre om alle de studieretninger, der udbydes på Thisted Gymnasium, og du vælger nogle studieretninger, hvor du følger et kortere undervisningsforløb.

I slutningen af grundforløbet skal du vælge, hvilken studieretning du ønsker, og du vil selvfølgelig modtage en grundig vejledning inden dit valg. Du kan vælge mellem studieretninger inden for henholdsvis naturvidenskab, samfundsvidenskab, sprog og kunst.

Obligatoriske fag, valg fag og muligheder

Få et overblik over obligatoriske fag og valgfag her. Du er naturligvis også altid velkommen til at kontakte os for flere oplysninger.

Klik her for at åbne en pjece, hvor du kan udforske dine muligheder:

Vælg din studieretning

Se vores spændende studieretninger nedenfor.

Sprog

Der findes et utal af sprog i verden. Flere af dem kan du lære på Thisted Gymnasium. Læs mere om den studieretningen Sprog og Internationale studier her.

læs mere

Samfund

Interesserer du dig for hvad der sker i samfundet omkring dig? Så kan du læse meget mere om vores samfundsvidenskabelige studieretninger her

læs mere

Natur- videnskab

På denne side kan du læse meget mere om vores naturvidenskabelige studieretninger

læs mere

Kunst

Er du interesseret i at have musik på gymnasiet? Så klik dig ind her og få indblik i vores spændende kunstneriske studieretning.

læs mere

HF

En studentereksamen på to år? Se vores udbud af HF-fagpakker her

læs mere

Tidligere og nuværende elever udtaler

Jeg har valgt en studieretning med stort fokus på samfundsfag, fordi jeg ser det som en grundlæggende værdi, at kunne danne sig sit eget indtryk ud fra “rå” læren i stedet for at blive farvet af omverdenen. Samtidig gør det mig bedre rustet til at deltage i den offentlige debat.

Emil Vinther

Samfundsfag

Emil Vinther

Jeg valgt HF fordi det åbner op for mange muligheder, og fordi der er plads til alle. Hverdagen på TG er lærerig og sjov. Jeg har valgt netop Thisted gymnasium fordi jeg har venner her, der talte godt om stedet.

Helena

Hf

Helena

Jeg har valgt det kunstneriske studieretning, fordi jeg elsker musik. Fagene musik og engelsk ruster mig til en fremtid inden for musikken og styrker mine færdigheder og egenskaber.

Alvin Böckel

Musik

Alvin  Böckel